زمانی که شما یک پیاز را برش می زنید سلول های آن باز و محتویاتش آزاد می شود. در نتیجه طی یک فرایند شیمیاییِ ترکیبی تولید می شود که باعث ایجاد اشک به هنگام برش پیاز می شود....
پیاز دارای مواد گوگردی است که این مواد خواص مختلفی از خود نشان می دهند که یکی از آنها اشک آور بودن است. زمانی که پیاز را برش می دهیم، سلول های پیاز باز می شوند. این سلول ها دو بخش دارند: بخش آنزیمی که به «آلیناز» معروف است و بخش گوگردی. آنزیم آلیناز، ترکیبات گوگردی پیاز را تجزیه کرده و ترکیبات ناپایدار گوگردی ایجاد می کند که به گاز فراری تبدیل می شوند، این گاز که حاوی ترکیبات گوگردی است، وارد هوا می شود و به چشم انسان می رسد (البته ابتدا وارد مجرای بینی می شود). در چشم انسان، این گاز با آب واکنش نشان داده و «اسید سولفوریک» تولید می کند، اسید سولفوریک، بر پایانه های اعصاب چشم اثر کرده و سبب سوزش چشم می شود، در نهایت در پاسخ به این سوزش، غدد اشکی، اشک ترشح می کنند که این ماده گوگردی به همراه اشک از چشم خارج شود، قطرات اشک می توانند تنها چند ثانیه پس از برش پیاز ظاهر شوند....
پیاز دارای مواد گوگردی است که این مواد خواص مختلفی از خود نشان می دهند که یکی از آنها اشک آور بودن است. زمانی که پیاز را برش می دهیم، سلول های پیاز باز می شوند. این سلول ها دو بخش دارند: بخش آنزیمی که به «آلیناز» معروف است و بخش گوگردی. آنزیم آلیناز، ترکیبات گوگردی پیاز را تجزیه کرده و ترکیبات ناپایدار گوگردی ایجاد می کند که به گاز فراری تبدیل می شوند، این گاز که حاوی ترکیبات گوگردی است، وارد هوا می شود و به چشم انسان می رسد (البته ابتدا وارد مجرای بینی می شود). در چشم انسان، این گاز با آب واکنش نشان داده و «اسید سولفوریک» تولید می کند، اسید سولفوریک، بر پایانه های اعصاب چشم اثر کرده و سبب سوزش چشم می شود، در نهایت در پاسخ به این سوزش، غدد اشکی، اشک ترشح می کنند که این ماده گوگردی به همراه اشک از چشم خارج شود، قطرات اشک می توانند تنها چند ثانیه پس از برش پیاز ظاهر شوند....
صداها
-
عنوانزمان
-
5:33
تصاویر
دیدگاه خود را بنویسید
دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید
دیدگاه