برنامهی «ماجراهای من و دستپخت مامان» دربارهی غذاهای خوشمزهی ایرانیه که مامان با زحمت تهیه میکنه و خانواده از خوردن غذا دور هم لذت میبرن. در این برنامه این خانواده میخوان با هم فسنجون بخورن.
خورش فِسِنجان (یا فسنجون) یکی از خورشهای اصیل ایرانی و پیشینهی آن مربوط به گیلان است. در پخت این خورش از مغز گردو و رب انار ترش استفاده میشود؛ اما آرد مغز پسته، یا بادام، رب انار ترش و شیرین و رب آلوچهی ترش هم، به دلخواه، به همراه قطعات کوچک گوشت مرغ یا گوشت قرمز، استفاده میشود و با پلو خورده میشود.
بهدلیل مواد گوناگونی که در این خورش به کار میرود، فسنجان میتواند اَشکال بسیار متنوعی داشته باشد. همچنین چون فرآیند پخت این غذا در گذشته طولانی و دشوار بود و نیز مواد آن در دسترس همگان نبود، این غذا را خوراکی شاهانه میدانستند. اگرچه امروزه از اشرافیت آن کاسته شده، اما همچنان در کلام از آن بهعنوان خوراکی مفصل یاد میشود.
خورش فِسِنجان (یا فسنجون) یکی از خورشهای اصیل ایرانی و پیشینهی آن مربوط به گیلان است. در پخت این خورش از مغز گردو و رب انار ترش استفاده میشود؛ اما آرد مغز پسته، یا بادام، رب انار ترش و شیرین و رب آلوچهی ترش هم، به دلخواه، به همراه قطعات کوچک گوشت مرغ یا گوشت قرمز، استفاده میشود و با پلو خورده میشود.
بهدلیل مواد گوناگونی که در این خورش به کار میرود، فسنجان میتواند اَشکال بسیار متنوعی داشته باشد. همچنین چون فرآیند پخت این غذا در گذشته طولانی و دشوار بود و نیز مواد آن در دسترس همگان نبود، این غذا را خوراکی شاهانه میدانستند. اگرچه امروزه از اشرافیت آن کاسته شده، اما همچنان در کلام از آن بهعنوان خوراکی مفصل یاد میشود.
صداها
-
عنوانزمان
-
8:40
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان
کاربر مهمان