نقطه ذوب یکی از خواص فیزیکی اجسام به شمار می رود و درجه حرارتی است که در آن درجه، جسم جامد به مایع تبدیل می شود یا به عبارت دیگر درجه حرارتی است که در آن درجه فشار بخار جامد با فشار بخار مایع برابر است....
نقطه ذوب یک ترکیب دمایی است، که در آن جامد و مایع بدون تغییر درجه حرارت، با هم در تعادل باشند. چنانچه در نقطه ذوب، به مخلوط جامد و مایع حرارت داده شود، دما بالا نمی رود تا اینکه تمام جامد به مایع تبدیل شود یعنی ذوب شود. اگر از چنین مخلوطی گرما گرفته شود، دما پایین نمی آید مگر آنکه همه مایع به جامد تبدیل شود. با حرارت دادن یک مایع، انرژی جنبشی متوسط اجزای آن افزایش می یابد. هر قدر مولکول های بیشتری از سطح مایع به فاز بخار برسند، سرعت تبخیر افزایش می یابد. در نهایت، به نقطه ای میرسیم که تمامی مولکول ها در مایع، انرژی جنبشی کافی را برای تبخیر دارند. در این حالت، مایع شروع به جوشیدن میکند. نقطه جوش، به دمایی میگویند که در آن، فشار بخار یک مایع با فشار محیط برابر شود....
نقطه ذوب یک ترکیب دمایی است، که در آن جامد و مایع بدون تغییر درجه حرارت، با هم در تعادل باشند. چنانچه در نقطه ذوب، به مخلوط جامد و مایع حرارت داده شود، دما بالا نمی رود تا اینکه تمام جامد به مایع تبدیل شود یعنی ذوب شود. اگر از چنین مخلوطی گرما گرفته شود، دما پایین نمی آید مگر آنکه همه مایع به جامد تبدیل شود. با حرارت دادن یک مایع، انرژی جنبشی متوسط اجزای آن افزایش می یابد. هر قدر مولکول های بیشتری از سطح مایع به فاز بخار برسند، سرعت تبخیر افزایش می یابد. در نهایت، به نقطه ای میرسیم که تمامی مولکول ها در مایع، انرژی جنبشی کافی را برای تبخیر دارند. در این حالت، مایع شروع به جوشیدن میکند. نقطه جوش، به دمایی میگویند که در آن، فشار بخار یک مایع با فشار محیط برابر شود....
صداها
-
عنوانزمان
-
6:57
تصاویر
دیدگاه خود را بنویسید
دیدگاه
دیدگاه خود را بنویسید
دیدگاه