منصور ستاری

منصور ستاری

  • 2 قطعه
  • 19:12 مدت زمان
  • 330 دریافت شده
کارگردان:
قالب: نمایشی
دسته‌بندی: کتاب گویا
شهید سرلشکر منصور ستاری در وصیت نامه خود به حجاب، درس خواندن و تربیت بچه ها سفارش اکید داشت و اصل وصیت نامه اش در این جمله خلاصه می شود که «سعی کردم خدمتگزار مردم باشم.»

شهید سرلشکر منصور ستاری در سال 1327 در روستای «ولی آباد ورامین» دیده به جهان گشود. پدرش، مرحوم «حاج حسن» شاعری فاضل بود که دیوانی از او به نام «ماتمکده عشاق» به یادگار مانده است. منصور ستاری دوران ابتدایی را در مدرسه ولی آباد ورامین و دوران متوسطه را در قریه «پوینک» باقر آباد به پایان رسانید. وی در طول دوران تحصیل همواره یکی از شاگردان ممتاز کلاس به شمار می‌ رفت. شهید بزرگوار پس از اخذ دیپلم متوسطه، در سال 1346 وارد دانشکده افسری شد و پس از پایان دوره دانشکده به درجه ستوان دومی نایل آمد. در سال 1350 جهت طی دوره علمی کنترل رادار به کشور آمریکا اعزام شد و پس از گذراندن دوره یک ساله، در سال 1351 به ایران بازگشت و به عنوان افسر کنترل شکاری نیروی هوایی مشغول به کار شد. شهید ستاری در سال 1354 در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته برق و الکترونیک پذیرفته شد. تعدادی از واحدهای دانشگاهی را گذرانده بود که با پیروزی انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی تحصیل را کنار گذاشت و همدوش دیگر آحاد مردم به پاسداری از دستاوردهای انقلاب پرداخت. او افسری مؤمن، متعهد، شجاع، آگاه، تیزهوش و کاردان بود. طرح‌ ها و ابتکارهای زیادی در تجهیز سیستم‌ های راداری، پدافندی به اجرا گذاشت که در طول جنگ تحمیلی توان نیروی هوایی را در سرنگونی هواپیماهای متجاوز دشمن دو چندان نمود. طرح‌ ها و برنامه‌ هایی که شهید ستاری ارائه می‌ داد بسیار منطقی، عملی، کاربردی و مؤثر بود. او به علت لیاقت و کاردانی و شایستگی که از خود نشان داد، در بهمن ماه سال 1365 با درجه سرهنگی به سمت فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و تا هنگام شهادت عهده دار این مسؤلیت بود. شهید ستاری با کمک فرماندهان و پرسنل عزیز نیروی هوایی پروژه های بلند مدت را طراحی نمود که یکی پس از دیگری جامه عمل می پوشد. یکی از این پروژه ها بعد از شهادت ایشان هواپیمای جنگی آذرخش بود که با حضور رهبر انقلاب در سال 1376 به پرواز درآمد. سرانجام این نابغه نظامی در 15 دی 1373 خورشیدی به همراه چند تَن از مسوولان نیروی هوایی پس از شرکت در مراسم فارغ التحصیلی گروهی از دانشجویان دوره خلبانی در پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان در راه بازگشت به تهران دچار سانحه هوایی شدند و هواپیمایشان سقوط کرد. در این حادثه، 6 تَن از سرداران نیروی هوایی ارتش به همراه تیمسار ستاری و 6 تن از خدمه پروازی به درجه رفیع شهادت رسیدند. پیکر پاک شهید ستاری بنا بر وصیتشان در آرامستان بهشت زهرا و در کنار مرقد امام خمینی (ره) به خاک سپرده شد. روحشان شاد و یادشان گرامی باد....

از ایرانصدا بشنوید

کتاب «قهرمانان ایران زمین» برگی است از تاریخ هشت سال دفاع مقدس، که به معرفی برخی از شهدای والامقام ایران اسلامی در دفاع از کشور عزیزمان می پردازد.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

5

محتوا و داستان

2

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

سایر مشخصات

دیدگاه خود را بنویسید نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    خیلی زیبا بود
  • کاربر مهمان
    خیلیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی قشنگ بود
  • کاربر مهمان
    روحش شاد

تصاویر

دسترسی سریع